Europa’s milieuvriendelijkste outdoor merk

Over Vaude

Vaude heeft zich van oorsprong gericht op het produceren en ontwikkelen van duurzame producten voor de outdoor sport. In de loop der jaren is deze collectie aanzienlijk uitgebreid en produceert Vaude producten die gaan van kleding, tenten en schoenen tot zelfs hele survival kits. Vaude tassen zijn dan ook sportieve tassen met een hoog mode gehalte. 


Europa's Meest Milieuvriendelijke Outdoor merk

Vaude wil aan de natuur teruggeven wat ze aan schoonheid en plezier van de natuur krijgt. Duurzaamheid is daarom geheel verweven in de Vaude cultuur en filiosofie. Vaude brengt elk jaar een duurzaamheidsrapport uit en toont met al haar initiatieven en normen aan, dat zij het meest milieurvriendelijke outdoor merk is van Europa. Vaude zet hiermee de standaard richting een PVC vrije, en duurzame productie van outdoor materiaal. 

De thuisbasis in Obereisenbach wordt 100% voorzien van groene stroom. Hier vindt o.a. ook de productie plaats van alle Made in Germany producten. 
Dit merk zet zich actief in om schadelijke chemicaliën, afval en verpakkingsmateriaal te verminderen in het productieproces. Vaude draagt verschillende ecologische keurmerken, wordt vaak geprezen om hun ecologische innovatie en heeft al talloze awards op zijn naam staan. Daarnaast is het een familiebedrijf, dat maakt de relatie met het product veel persoonlijker. Er klopt een hart in dit bedrijf en dat vind je terug in het DNA van onze tassen!
 

EMAS gecertificeerd

In 2008 was VAUDE het eerste outdoor bedrijf met een EMAS en ISO 14001 certificaat voor zijn duurzaamheids management systeem. Sindsdien wordt de durzaamheid jaarlijks door de onafhankelijke organen van EMAS gecontroleerd. Dit leidt tot een indrukwekkende lijst aan initiatieven en procedures waar Vaude mee werkt. Deze zijn inmiddels maatgevend voor veel producenten binnen en buiten Europa. 

Op 29 november 2015 is Vaude uitgeroepen tot het meest milieuvriendelijkste merk van heel Duitsland. Wij in Nederland kennen een dergelijk systeem niet en dat is jammer want dat het steeds meer leeft ook bij de Nederlandse consument is een feit. Dat zien we zelf aan onze verkoopresultaten.
 

Vaude's duurzaamheidslabels

Vaude kent diverse durzaamheid labels toe aan haar producten:

 Green Shape label: garantie, dat je product milieuvriendelijk is, gemaakt van duurzame materialen, met duurzame- en eerlijke productie.   

Bluesign label  Bluesign® is werelds strengste standaard voor milieu, consument- en werk bescherming. Alle omgeving relevante productie aspecten worden continue gecontroleerd; verbruik van materiaal, energie, water, uitstoot, geluidoverlast, vervuiling, en werkomstandigheden. Alleen producten met een minimum van 90% aan deze materialen krijgen het label "bluesign®".

Eco finishVAUDE products met Eco Finish zijn op een milieuvriendelijke manier waterproof gemaakt zonder PFC. Vaude heeft als doel gesteld om al haar producten PFC vrij te maken. 

Vaude heeft een leader status bij Fair Wair, dit garandeerd o.a. een eerlijke productie en dito werkomstandigheden voor een ieder die voor Vaude werkt in het buitenland (China, Vietnam en Birma).

Persoonlijk statement

Mode is een manier om je te onderscheiden van de anderen. Of je het nu met kleding, schoenen of accessoires zegt, mode zegt iets over jou als persoon en hoe jij in het leven staat. Met een accessoire als een Vaude tas zeg je dus niet alleen dat je sportief en/of modebewust bent, maar ook dat je maatschappelijk betrokken bent en nadenkt over milieu.

Collectie en materialen

Ben je op zoek naar een speciaal type tas? Onze collectie is zeer uitgebreid en er is van alles te krijgen. Check de collectie en of het nu gaat om een reistas, rugzak, schoudertas, kinder- of fietstas? We hebben het zeker.

Een groot deel van de tassen is gemaakt van tarpoline (vrachtwagendoek). Dit zijn stuk voor stuk geweldige producten, waterafstotend en oersterk! Er zijn 2 varianten in omloop, de eerste is PVC vrij en is zeer soepel van aard. Het gros van onze Tarpoline aanbod bestaat uit het populaire 'Plane' zoals dat wordt genoemd. Deze laatste is 100% weekmakervrij en is dus wat stoerder in uiterlijk want het materiaal komt wat stugger over.

Een ander deel van de collectie is gemaakt van recyclede PETflessen. De PET tassen zijn in een vorig leven dus een water- of colafles geweest, maar zijn - dankzij nieuwe technologie - omgetoverd in een hippe en duurzame tas.

Per product hebben wij de herkomst van het materiaal waarvan de desbetreffende tas gemaakt is beschreven. Bovendien is het goed om te weten dat Vaude al zijn producten grondig test. Hiervoor gebruiken ze een eigen laboratorium. Vragen zoals liter inhoud worden hier beantwoord, dit klinkt simpel echter schijn bedriegt. Zo wordt elk nieuw model gevuld met water om zo precies te weten hoeveel er in kan. Maar ook de echt belangrijke zaken komen hier aanbod. Hoe verhouden de tassen zich onder extreme condities zoals -40 en + 40 °C. De in huis test faciliteiten kunnen elk weer en wind type die op aarde voorkomen nabootsten. Op die manier kan Vaude de kwaliteit garanderen, dat dit wordt gewaardeerd blijkt wel uit de talloze onderscheidingen die Vaude telkens weer te beurt vallen. Indien er vragen over zijn, horen wij het graag!

Tags geven duurzaamheidlabel aan

Onderaan de home pagina staan onze 'Tags' als je op een tag klikt zie je direct de tassen die aan de voorwaarden op de Tag voldoen. Elke gerecyclede tas heeft PET in de naam staan. Maak een keuze voor verantwoorde reis-, schouder-, weekend- of elke andere soort tas. Druk op de knop bestellen en - indien de betaling akkoord is uiteraard - wordt de tas thuisgestuurd! Snel, gemakkelijk & verantwoord!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »